Kungsbacka BilCentrum

Kungsbacka

ASTRA SPORTS TOURER

Från 229 900 kr

Upptäck en ny generation miljöeffektiva motorer och upplev en ny körupplevelse. Opel Astra Sports Tourer är familjekombin med sofistikerad design och innovativ teknik samt smarta säkerhetssystem.

MER SPÄNNANDE ÄN NÅGONSIN

Opel Astra Sports Tourer

DESIGN

Sofistikerade standarder

Opel, Astra, Exteriör
EXTERIÖR

Snygg, dynamisk, innovativ och nu mer spännande än någonsin. Nya Opel Astra Sports Tourer imponerar med tysk ingenjörskonst, klassledande innovationer, som IntelliLux LED® Matrix-strålkastare1 och sitt generösa bagageutrymme och sitt sportiga utseende – som framhävs av den nya förstklassiga 3D-grillen och High Gloss Black Pack1.

1 Tillval.

Opel, Astra, Interiör
INTERIÖR

Med ett generöst benutrymme i baksätet och med bekväma premiumstolar i modern design har interiören i nya Opel Astras skräddarsytts för ditt välbefinnande.

Opel, Astra, Färg
FÄRG

Vilken färg passar dig? För nya Opel Astra erbjuds ett stort utbud av snygga färger.

Opel, Astra, Hjul
HJUL

Kör med stil. Välj hjul som gör din nya Opel Astra personlig.

Opel, Astra, Tak, Soltak
SOLTAK

Det stora elmanövrerade soltaket med glasruta1 och en inbyggd vindavvisare håller draget borta samtidigt som solskyddet håller värmen borta.

1 Tillval.

Opel, Astra, Exteriör, Strålkastare
KÄNNETECKNANDE LED-LAMPOR

LED-strålkastare bak1 med Opels unika vingform och halvljus för körning dagtid tillför både stil och sikt.

1 Tillval.

INNOVATION

Opel, Astra, Exteriör, IntelliLux LED Matrix
INTELLILUX LED® MATRIX LJUS

Med Opels IntelliLux LED® Matrix-strålkastare1 får du som förare klarare sikt och du undviker att blända mötande förare trots att du kör med helljus. Strålkastarna består av 16 separata LED-element som reagerar och automatiskt bländar av nödvändiga områden.

1 Tillval.

Opel, Astra, LED-strålkastare
LED-STRÅLKASTARE

Eftersom ledande teknik också innebär energibesparing förbrukar våra kraftfulla och effektiva LED-strålkastare1 endast 20 W, vilket innebär mindre CO2 per bil.

1 Tillval.

Opel, Astra, Säkerhet
SÄKERHET

Nya Opel Astra erbjuder ledande säkerhetssystem och de senaste tekniska säkerhetsförbättringarna:

• Kollisionsvarning1: den här säkerhetsfunktionen hjälper automatiskt till med en visuell och en akustisk varning för att undvika eller mildra effekten av frontalkollisioner.
• Automatisk nödbromsning med fotgängarskydd1,2: det här systemet3 övervakar trafiksituationen framför fordonet och aktiverar bromsarna om en potentiell kollisionssituation upptäcks.
• Aktiv filhållningsassistans1,2: varnar och ger ett varsamt mottryck (push-back) i ratten om föraren lämnar körfältet oavsiktligt.
• Trafikskyltsavläsning1: visar konstant hastighetsbegränsningar och andra trafikskyltar.

1 Tillval. Standard för högre utrustningsnivåer.
2 Opels hjälpsystem ska bistå föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är dock fortfarande ansvarig för körningen.
3 Automatisk nödbromsning med fotgängarskydd fungerar automatiskt i hastigheter över 8 km/h och under 80 km/h. Bromsarna slås till och bromsar fordonet med 0,5 g i det övre hastighetsintervallet (40 km/h – 80 km/h) och bromsar helt i det lägre hastighetsintervallet (8 km/h – 40 km/h).

Opel, Astra, Backkamera
BACKKAMERA

Säker parkering på enklaste sätt. Backkameran tar bort stressen med att backa. Färddisplayen visar i realtid vad som händer bakom dig och riktlinjer hjälper dig manövrera och bedöma avståndet till andra föremål. Uppgradera till den digitala versionen som finns tillgänglig med Multimedia Navi Pro1 för ännu högre skärpa och precision.

1 Tillval. Endast tillgänglig med Multimedia Navi Pro.

Opel, Astra, Avancerad parkeringshjälp
AVANCERAD PARKERINGSASSISTANS

Att parkera har aldrig varit enklare. Avancerad parkeringshjälp1 med upptäckande av parkeringsluckor och automatisk styrningsfunktion. Slappna av och parkera snabbt och säkert. Under parkeringsvägledningen får du tydliga anvisningar om att köra bakåt, framåt eller stanna bilen.

1 Opels hjälpsystem ska bistå föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är dock fortfarande ansvarig för körningen.

Opel, Astra, Automatisk farthållare
ADAPTIV FARTHÅLLARE

Den adaptiva farthållaren1,2 ger en smidig och stressfri körupplevelse. Genom att automatiskt öka eller minska farten mellan hastigheter på 30 km/h till 180 km/h hjälper den adaptiva farthållaren1,2 dig att alltid hålla ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Adaptiv farthållare finns tillgänglig för hela hastighetsområdet (FSRA)3. Med den här funktionen förblir farthållaren aktiv även när bilen har stannat helt.

1 Tillval.
2 Opels hjälpsystem ska bistå föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är dock fortfarande ansvarig för körningen.
3 Finns endast med vissa automatlådor.

Opel, Astra, Nyckellös åtkomst
NYCKELLÖS OPEN & START

Nyckellös Open & Start1 känner igen sin egen nyckel och låser upp automatiskt när du närmar dig. Du kan använda nyckellös start och stopp med en enda knapptryckning.

1 Tillval.

PREMIUM KOMFORT

Opel, Astra, Ergonomiska stolar
ERGONOMISKA OCH AKTIVA STOLAR

Öka välbefinnandet med ergonomiska och aktiva stolar med flera inställningsmöjligheter1 med certifikatet AGR2. Det finns många justeringsmöjligheter för förarsätet och framsätet, som ländryggstöd, justerbara stolsdynor och uppvärmningsfunktion för framsätet1 och de yttre1 baksätena. Du kan även uppgradera förarstolen med inbyggd massage1, ventilation1 och minnesfunktion för dina personliga inställningar.

1 Tillval, finns som standard med lädersäten.
2 AGR-stolarna är certifierade av det tyska ryggspecialistförbundet AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). Certifikatet är ett kvalitetsintyg som utfärdas av en oberoende testkommitté med olika medicinska experter.

Opel, Astra, Lastutrymme
BAGAGEUTRYMME

Oavsett vad du efterfrågar erbjuder nya Opel Astra Sports Tourer många möjligheter. Med sitt generösa bagageutrymme på 370 –1 210 liter lämpar sig Sport Tourer för alla typer av resor. Delbart säte 40:60 är standard på våra bilar och även 40:20:40 med genomlastning erbjuds för ökad flexibilitet1. Båda kan fällas ned med en knapptryckning.

1 Tillval.

Opel, Astra, Elektrisk baklucka
ELMANÖVRERAD BAKLUCKA

Nyckellös och handsfree: du behöver bara svepa löst med foten en gång under den bakre stötfångaren när du vill öppna och stänga bagageutrymmet. Ställ in öppningshöjden så att den även passar för platser med lågt i tak. Alternativt trycker du på någon av knapparna på bakluckan, förardörren eller nyckeln.

Opel, Astra, Klimatanläggning
ECC-KLIMATANLÄGGNING

Med den elektriska ECC-klimatanläggningen med två zoner kan både förare och passagerarna anpassa klimatet i nya Opel Astra från sina egna preferenser.

1 Tillval.

Opel, Astra, Uppvärmd vindruta, Rattvärme
VÄRMEFUNKTIONER

Slipp imma och is med den uppvärmda ThermaTec™-vindrutan1. Stolsvärme i framsätena2 och även de yttre baksätena2, samt rattvärme2 gör att du snabbt får upp värmen på kalla morgnar.

1 Tillval.
2 Tillval, finns som standard med lädersäten.

Opel, Astra, Elektrisk parkeringsbroms
ELEKTRISK PARKERINGSBROMS

Den elektriska parkeringsbromsen släpper automatiskt när du kör iväg. Den kompakta storleken ger mer plats åt den påkostade mittkonsolen och armstödet.

UPPKOPPLING

Opel, Astra, Infotainment
INFOTAINMENT

Kör smartare med nya Opel Astra och öka din körglädje med de utmärkta infotainmentsystemen och anslutningsfunktioner såsom både Apple CarPlay™1,2 och Android Auto™1,2. I nya Opel Astra kan du använda röststyrning för din anslutna smartphone samt Bluetooth®3 för handsfreesamtal, ljudströmning och åtkomst till telefonboken.

1 Apple CarPlayTM är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder och Android AutoTM är ett registrerat varumärke som tillhör Google Inc.
2 Kompatibilitet och viss funktionalitet kan variera beroende på enhetens typ och operativsystemets version. Du kan kontrollera enhetens kompatibilitet på www.apple.com eller www.android.com eller hos din Opelåterförsäljare.
3 Bluetooth® är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG inc.

Opel, Astra, Multimedia Navi Pro
MULTIMEDIA NAVI PRO

Håll dig underrättad och kom i tid med den stora 8-tums färgpekskärmen1. Bland de anslutna tjänsterna2 hos Multimedia Navi Pro1 finns förutsägande navigering3, parkeringsinformation3, bränslepriser3 och trafikinformation i realtid3 så att du kan fatta bättre beslut på resan.

1 Tillval.
2 Kräver godkännande av Telenavs licensavtal för slutanvändare och godkännande för användningen av personuppgifter enligt Telenavs sekretesspolicy. Licensen löper ut i slutet av 2031.
3 Data ingår inte och måste tillhandahållas via anslutning till mobilt internet via din smartphone eller WiFi-hotspot. Mobildataavgifter kan tillkomma.

Opel, Astra, Ljud, Bose
BOSE®-LJUDSYSTEM

Den här ljudanläggningen av premiumkvalitet1 gör varje resa till ren underhållning. Med sju högtalare kan alla i bilen njuta av kraftfull bas och kristallklar diskant.

1 Tillval.

Opel, Astra, Trådlös laddning
TRÅDLÖS LADDNING

Lägg bara din smartphone1 i telefonfacket med inbyggd induktionsladdare2 för att trådlöst ladda upp batteriet.

1 Tillbehör för smarttelefonen kan krävas. Induktionsladdning endast med PMA- eller Qi-kompatibla smarttelefoner. Kontrollera kompatibiliteten hos din Opel-återförsäljare.
2 Tillval.

KÖREFFEKTIVITET

Opel, Astra, Motorer
MOTORER

Välj mellan bensinmotorer upp till 145 hk1 eller dieselmotorer upp till 122 hk2 för maximal bränsleeffektivitet och skönare körupplevelse. Nya Opel Astras motorer gör körningen sportig, jämn och reaktionssnabb. En ny generation motorer med upp till 19 % lägre CO2-utsläpp3 och låg bränsleförbrukning gör nya Opel Astra till vår mest effektiva Astra hittills.

1 Bränsleförbrukning i l/km: Blandad körning 5,35,6; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 121128.

2 Bränsleförbrukning i l/km: Blandad körning 4,44,7; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 115123.

3 Jämfört med tidigare Astra.*

I enlighet med EG-förordningar 715/2007 och 692/2008 (i respektive tillämpliga versioner).

Opel, Astra, Växellådor
VÄXELLÅDA

Kör med nya Opel Astras dynamiska och ekonomiska växellådor. Välj mellan en 6-stegad manuell, steglös automat samt en ny 9-stegade automatisk växellåda.

Opel, Astra, Chassin
CHASSI

Nya Opel Astras chassi har optimerats på många sätt för att finjustera prestanda och erbjuda utmärkt kördynamik, hög aktiv säkerhet och aerodynamik i världsklass.

OPEL+ TILLBEHÖR.

Skräddarsydda för dig.

Uttryck dig med originaltillbehör från Opel och få ut så mycket som möjligt av din bil. Alla tillbehör är framtagna och testade för din Opel.

Bilderna kan avvika från saluförda produkter.

Funktionsbeskrivningar och illustrationer kan hänvisa till eller visa extrautrustning som inte ingår i standardutförandet. Informationen var korrekt vid tidpunkten för publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Färgerna som visas är ungefärliga. Extrautrustning som visas på bilderna finns att köpa som tillval. Kontakta din Opelåterförsäljare för information om vilken utrustning som ingår.

* Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp fastställs med hjälp av WLTP, det harmoniserade världsomfattande provningsförfarandet för lätta nyttofordon, och de relevanta värdena översätts tillbaka för att möjliggöra jämförbarhet i NEDC, i enlighet med förordningarna R (EG) nr 715/2007, R (EU) nr 2017/1153 och R (EU) nr 2017/1151.

Värdena tar inte hänsyn till specifik användning, körförhållanden, utrustning eller tillval och kan variera beroende på däckformat. Mer information om officiell bränsleförbrukning och CO2-utsläppsvärden finns i riktlinjen ”Riktlinje för bränsleförbrukning, CO2-utsläpp från nya personbilar” som finns tillgänglig kostnadsfritt hos alla återförsäljare.

**H-gas i m3/100 km.

***Bilar med BlueInjection-teknik behöver regelbundet fyllas på med AdBlue® även mellan rekommenderade serviceintervall. Färddatorn indikerar när påfyllning behövs. Läs mer på https://www.opel.se/wltp.